fbpx

Nokvorst

Voordelig & Duurzaam

Nokvorst

Zoals de naam al doet vermoeden, bedekt een nokvorst de rand, of het hoogste punt waar twee tegels samenkomen. Zonder een nokvorst zou er een opening zijn waar water zou binnenstromen als het zou regenen.De conditie van een nokvorst bepaalt uiteindelijk hoe waterdicht dit kruispunt op een dak is. Door gebarsten, gebroken of ontbrekende mortel kan water door de dakholte sijpelen, wat leidt tot waterschade aan plafonds en de structuur van uw huis.Een nokvorst die in slechte staat is, heeft ook een aanzienlijke invloed op het uiterlijk van een dak. Gebarsten en ontbrekende mortel en slecht uitgelijnde nokvorsten maken een dak oud en slecht onderhouden.
ALTIJD DE BESTE PRIJS

Nokvorst Renovatie: Invloeden op een pannendak

Beweging van het dak zorgt er ook voor dat de mortel of specie uiteindelijk breekt en de hechting tussen van de nokvorst verslechtert. Een belangrijke oorzaak van beweging is de constante uitzetting en samentrekking van dragende balken wanneer ze reageren op de veranderende extreme temperaturen.Gewicht en zwaartekracht veroorzaken ook beweging. Betegelde daken zijn zwaar, wat enorme druk uitoefent op de dragende balken. In de loop van de tijd kan hout doorbuigen en zelfs barsten of breken onder belasting. 

Voordelig & Duurzaam

Nokvorst Reparatie

Betegelde daken zijn een duurzamedakbedekking, maar na verloop van tijd worden ze blootgesteld aan de constante extremen van de elementen – wind, regen, zon en kou. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat de mortel afbreekt tot het punt dat het tot een afbrokkelende massa wordt gereduceerd.Zonder goed onderhoud, kan de gehele nokvorst losraken en onstabiel worden. De sleutel tot goed onderhoud van het dak is het repareren van de nokvorsten lang voordat het risico van waterschade aan uw huis ontstaat.
platdak vernieuwen
ALTIJD DE BESTE PRIJS

Wat kunt u van onze dakdekkers verwachten?

Wat kan een dakdekker van Dakdekker Service B.V. voor jou betekenen? In principe kunnen al onze dakdekkers alle aan het dak gerelateerde werkzaamheden uitvoeren. Dit zijn een paar veel voorkomende klussen op of aan het dak:

  • Renoveren dak: Als je dakbedekking aan vernieuwing toe is, kan een dakdekker de oude dakbedekking vervangen door een nieuwe.
  • Nieuw dak plaatsen: Bij nieuwbouw of een ingrijpende verbouwing.
  • Inspectie en onderhoud: Veel dakdekkers komen graag je dak inspecteren en onderhoud plegen, zodat je langer van een goed dak geniet.
  • Reparatie: je merkt vooral als je dak kapot is door lekkage. Een dakdekker repareert een kapot dak snel en vakkundig.