fbpx

Schoorsteen Inspectie

VOORKOM SCHOORSTEEN BRAND

Schoorsteen inspectie

Door de stijgende energiekosten beginnen steeds meer mensen hun houtkachels en open haarden te gebruiken. Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van het onderhoud, omdat apparaten voor het verbranden van vaste brandstoffen vaker moeten worden geïnspecteerd en onderhouden dan olie- of gastoestellen. Naast veiligheidsredenen draagt het onderhouden van uw schoorsteen ook bij aan een betere werking van uw openhaard of kachel.De meeste producenten van open haarden adviseren dat een haard minstens één keer per jaar moet worden geïnspecteerd en geveegd, en sommige zeggen zelfs vaker, afhankelijk van het gebruik.
ALTIJD DE BESTE PRIJS

Vuile schoorstenen verhogen het brand risico

Wist u dat er dagelijks 6 schoorsteen branden in nederland zijn!

Brandweer Nederland
U ziet het misschien niet van buitenaf, maar na verloop van tijd zal creosoot zich in uw schoorsteen of houtkachel ophopen. Creosoot is licht ontvlambaar; indien niet goed onderhouden, kan een vonk een schoorsteenbrand veroorzaken. Dit levert grote schade aan de open haard, schoorsteenof in het slechtste geval aan uw hele huis.Creosoot is een zeer zuur bijproduct dat kan leiden tot erosie van metalen rookgasafscheiders, evenals mortelverbindingen in kleigrondvoeringen. Het kan ook de inwendige onderdelen van de haard aantasten, zoals de dempereenheiden rookruimte. Vanwege het schadelijke karakter van het bijproduct “creosoot” raden we u aan om uw schoorsteen in de lente schoon te maken om de levensduur van de componenten van uw haard en schoorsteen te verlengen.
VOORKOM SCHOORSTEEN BRAND

Schoorsteen inspectie met beeld en camera

Dakdekker Service B.V. biedt nu een extra beschermingsniveau met behulp van een video voor inspectie van uw schoorsteen aan de binnenzijde. Hiermee kunnen we de binnenbekleding van de schoorsteenmantel en het rookkanaal voor en na het schoonmaken inspecteren, waardoor problemen en potentiële risico’s veel effectiever worden opgespoord.
NEEM GEEN ONNODIG RISICO

Koolmonoxide gevaar

Als het rookkanaal niet regelmatig wordt onderhouden, kan dit ervoor zorgen dat de luchtdoorvoer door de schoorsteen wordt verminderd, waardoor rook en giftig koolmonoxide in uw huis terechtkomen. Meestal wordt de luchtpassage die geblokkeerd raakt, veroorzaakt door onjuiste verbranding. Het kan ook komen door het verbranden van hout dat te groen, te droog of gewoon ongeschikt is voor de open haard.